Verdens sunneste julekaker

bilde

Julen er min (og sikkert mange andres) favoritthøytid og er utvilsomt en tid hvor hygge og kos står i sentrum. Imidlertid er det en kjennsgjerning at mye av det man inntar i denne høytiden er like rikt på kalorier som det er fattig på næring. Hvorfor ikke da prøve et alternativ som er helt fritt for mel, sukker og melkeprodukter - og i tillegg smaker godt? 🙂 Disse julekaken har en lett og crunchy tekstur takket være naturlig sjokolade (cacao nibs) og er derfor et perfekt innslag til julekosen.

Cacao nibs kan du kjøpe her - dette er i prinsippet ristede kakaobønner som er skrelt og smuldret i biter. De bidrar fantastisk i bakverk med sin bitre smak og unike konsistens, i tillegg til at de er stappfulle av antioksidanter og polyfenoler. De er også rike på magnesium og andre viktige næringsstoffer.

Slik lager du verdens sunneste julekaker

Forhåndsvarm ovnen på 180 grader.

Ingredienser (nok til ca 15 småkaker):

  • 3 dl mandelmel
  • 1/2 dl kokosolje (kan byttes med smør)
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 dl gojibær
  • 1/2 kakao-nibs
  • 2 dl grovhakkede mandler (kan byttes ut eller blandes med andre nøttetyper som pecannøtter eller valnøtter)
  • 3 ss lønnesirup (kan byttes ut med stevia eller honning)
  • 1 ts vaniljeessens
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alt det tørre i en kjele.
  2. Bland sammen kokosolje, lønnesirup og vaniljeessens i en separat kjele
  3. Tilsett den tørre blanding med den våte - bruk eventuelt litt vann om nødvendig inntil du får en fin konsistens.
  4. Stek kakene på brett dekket med bakepapir i 10-12 minutter og avkjøl på rist.
  5. Server gjerne sammen med din favoritt-te eller en kopp kaffe! 🙂

Lykke til!

bilde (2)