250,- til Leger Uten Grenser

1 vurdering

250 kr uten rabattkode

178 krmed rabattkoden MERKE


Bruk koden: MERKE


Gjelder over 5.000+ merkede produkter!

Sjekk forsiden

På lager

Ekspress: Vi pakker og sender innen 48-timer når du bestiller!250 kroner som går uavkortet til Leger uten Grenser og deres arbeid med meslingvaksiner. Tusen takk for at du bidrar!

PS! I kassen står det «ink. mva». Det er ikke mva. her men vi har ingen mulighet for å fjerne selve teksten i kassen siden vi alltid selger produkter med mva.

NB! Du kan donere mer enn 250 kr. Bare øk antallet i kassen!

PS! Vi selger en 2XU Limited Edition-tights til inntekt for Leger uten Grenser!

Bestill en da vel — Inntektene fra salget av tightsen går til Leger uten Grenser.

Tightsen er meget populær og det finnes kun 4000 av den i hele verden og den er laget KUN til denne kampanjen. Vær rask om du vil sikre deg årets mest eksklusive og feel good treningstights!

HVA GÅR INNTEKTENE TIL?

Inntektene er øremerket meslingvaksiner for barn. I 2018 døde 140.000 av meslinger i følge tall fra WHO. Mange av de døde er barn. Faktisk så mange at meslinger faktisk er en av de vanligste dødsårsakene for små barn.

Dette er dødsfall som kan unngås om nok får vaksiner. Meslingvaksiner er trygge og effektive og har vært på barnevaksineprogrammet i Norge siden 60-tallet. Derfor sees sykdommen sjeldent i Norge.

Derfor har vi startet dette samarbeidet med Leger uten Grenser - for å gi flere barn vaksine mot meslinger. Til sammen vil inntektene fra salget av disse tightsene gi over 100.000 barn et litt bedre liv — så bestill en i dag!

HVA ER MESLINGER?

Meslinger forårsakes av et svært smittsomt virus (morbilli). Ni av ti som kommer i kontakt med en bærer av viruset blir smittet. Den beste måten å beskytte barn mot meslinger på er gjennom vaksine. En trygg og effektiv vaksine har eksistert siden 1960-tallet, men flere land sliter med lav vaksinasjonsdekning og blir rammet av utbrudd.

Meslingdødsfall har blitt kraftig redusert globalt siden 2000-tallet takket være effektiv, trygg og billig vaksine. Likevel døde det i 2018 rundt 140.000 mennesker av meslinger, ifølge Verdens helseorganisasjon. De aller fleste som dør lever i fattige land med svake helsesystem.

ENORMT UTBRUDD HERJER I DR KONGO NÅ

I skyggen av korona tar meslinger livet av barn hver eneste dag. Det finnes vaksine, men likevel blir DR Kongo rammet av utbrudd hvert år. Den demokratiske republikken Kongo er et av verdens fattigste land, og det er allerede høy barnedødelighet. Det er vanlig å måtte reise i dagevis til nærmeste klinikk eller sykehus, ofte til fots eller på motorsykkel gjennom vanskelig terreng.

Mange barn lider av underernæring i Kongo. Blant de som i tillegg er smittet av meslinger, dør mellom fire og ti prosent. I fattige områder med begrenset tilgang til helsehjelp eller svake helsesystemer kan dødeligheten være opp mot 20 prosent.

Derfor har vi startet denne kampanjen - for å hjelpe de som ikke er så heldige.

PS! Netthandelsgruppen, som driver Tights.no, bidro via en annen kampanje med over 300.000 kr i september 2020 til såkalt nødmat, som brukes for å behandle underernærte barn.

Phemba var elleve måneder gammel da hun fikk lindrende behandling mot meslinger. Sammen med moren og tvillingsøsteren sin kom de seg først til Leger Uten Grenser etter å ha vært innom to andre helsesentre. Begge jentene var alvorlige syke da de ankom klinikken, og dessverre døde søsteren til Phemba kort tid etter. Foto: Solen Mourlon / Leger Uten Grenser