SunnRask Økologisk Baobab Pulver 200g

1400+ solgte
7 vurderinger

99 kr uten rabattkode

70 krmed rabattkoden MERKE


Bruk koden: MERKE


Gjelder over 5.000+ merkede produkter!

Sjekk forsiden

På lager

Ekspress: Vi pakker og sender innen 48-timer når du bestiller!  • Best før: 31. januar 2023

Obs: emballasje kan avvike fra produktbilde.

I Afrika vokser det myteomspunne Baobabtreet hvor fruktene har vist seg å være en helt fantastisk næringskilde. Med over 50% kostfiber, vitamin C, magnesium og kalsium er frukten den perfekte booster i din smoothie!

Treet (Adansonia digitata L.) kalles også apebrødtreet eller opp- og ned-treet. Fruktene henger som på lianer ned fra treets grener. Det store baobabtreet finnes også på savannen og i de tørre regionene i Afrika, men også i Amerika, India, Sri-Lanka m.fl. Superfruits baobab kommer fra Sør-Afrika og Senegal. Baobab har et svært potent næringsinnhold og er en fin kilde til kostfiber, vitamin C, kalsium, magnesium og kalium. Pulveret har en unik syrlig smak som kan beskrives som en svak antydning til pære og grapefrukt. Baobab er et 100% naturlig fruktpulver. Det er også helt vegan. Baobab-fruktpulveret dannes naturlig inne i skallet på baobab-frukten. Når man åpner skallet skiller man fruktkjøttet og kjerne. Så maler man fruktkjøttet til et homogent pulver. Ingen ytterligere prosess er nødvendig og man behøver ikke tilsette konserveringsmiddel eller andre produkter. Det tar toppen to timer fra åpning til pakking.

Høyt innehold av fiber
Baobab inneholder mer enn 50% kostfiber, hvorav ca. 77% er løselige og 23% er uløselige. Fiberinnholdet er mye høyere enn hos de fleste vanlige frukter som eple, pære og banan. Disse inneholder mindre enn 10%.  Baobab inneholder mer vitamin C enn kiwi, mer kalsium enn melk og mer magnesium enn bananer. Baobab er lett å bruke i smoothies og drikker. Men man kan også bruke den i bakst, yoghurt, is, syltetøy osv. I Afrika lager man en drikk kun med pulveret og vann, eller så blander man det med en annen fruktjuice. 

Er baobab bærekraftig og etisk? Ved å gi baobab-frukten en verdi oppmuntrer vi lokalbefolkningen til å beskytte trærne sine, noe som også er bra for det øvrige dyrelivet og mangfoldet. Ved å betale produsenten en rettferdig pris kan baobab gjøre en stor forskjell for mange familier som ikke har noe annet å forsørge seg med. Inntekten forandrer livene og gir mulighet til helsetjenester og utdanning.

SKU: NHG11945 EAN: 7090049240126