Miljø & Bærekraft

Miljøet er viktig - for alle

Et godt miljø og en bærekraftig fremtid er noe vi alle burde være opptatt av. Hvem ønsker vel ikke å kunne nyte ren luft og urørt natur? Derfor har vi i Tights.no gjort en rekke grep for å sørge for at vi er en del av løsningen og ikke problemet. Dette er en prosess som vi har jobbet med i lang tid, men særskilt fra høsten 2019 har dette virkelig tatt seg opp. Resultatet er en av Norges mest miljøvennlige netthandels- og varehandelsbedrifter, noe vi er meget stolte av.

Vi er og skal fortsette å være en av Norges mest miljøvennlige netthandelsbedrifter

- Frederik Guttormsen, Markedssjef i Netthandelsgruppen (som driver Tights.no)
All papp som ikke kan gjenbrukes umiddelbart blir brettet flatt, komprimert og så levert til resirkulering.

Her er noen av miljøtiltakene våre

Vi gjør mange ting, her er noen av de viktigste punktene:

 • Kortreist netthandel - kortest mulig reisevei fra varene ankommer Norge til de er hos deg som kunde
 • Miljøvennlig frakt - vår primære logistikkpartner Helthjem har blant annet en høyt elektrifisert kjøretøyspark
 • Omfattende kildesortering og resirkulering
 • Strenge krav om miljø og etikk rettet mot våre leverandører, blant annet krav om å unngå unødvendig miljøbelastning, gode vilkår for fabrikkarbeidere og et totalforbud mot barnearbeid.
 • Redusere behov for emballasje i samarbeid med våre leverandører, helt ut i produksjonsleddet.
 • Klimanøytrale produkter - Flere av våre produsenter har allerede dette eller jobber med dette etter press fra oss. I en av Netthandelsgruppens andre butikker (comfyballs.no) er alle produkter klimanøytrale fra og med januar 2020.
 • NYHET: Nå samarbeider vi også med Jerf Sport om å lage treningstights av resirkulerte fiskegarn av svært høy kvalitet. Materialet kalles ECONYL® Regenerated Nylon og bruker plastavfall fra havene og særskilt fiskegarn som råmaterialer for å lage tekstiler av høy kvalitet. Kun på Tights.no i Norge!

Litt mer om miljøvennlig frakt

I tillegg til at lageret er svært nære både Helthjems sorteringshub i Nydalen og at en betydelig del av Norges befolkning er i kort avstand, er det også en rekke fordeler ved å bruke Helthjem slik vi gjør:

 • I snitt har Helthjems nattdistribusjon 40% lavere utslipp av NOX og 25% lavere CO2-utslipp enn vanlig pakkedistribusjon på dagtid.
 • Majoriteten av budene i Oslo er gående. Hele 80% av distribusjonen innen Ring 3 er 100% utslippsfri.
 • Høy fokus på elektrifisering av kjøretøysflåten, blant annet via bruk av Paxters, samt stadig økende samkjøring gir betydelig reduksjon i CO2.
 • Helthjem deltar i flere globale miljøinitiativer som FN's Global Compact og Carbon Disclosure Project.

Litt mer om kortreist netthandel

De fleste punktene over er ganske selvforklarende, kanskje med unntak av dette med kortreist netthandel. Hva er det Tights.no gjør som er annerledes sammenlignet med andre norske nettbutikker? Hovedforskjellen er hvor vi har valgt å plassere lageret vårt. Mens mesteparten av netthandels-Norge har plassert lagrene sine i utkantstrøk (med tilhørende lange daglige kjøreruter) har vi valgt å plassere dette mest mulig sentralt ved å ha lageret bare 250 meter fra Ryenkrysset i Oslo, hvor Ring 3 møter E18. Dette er så sentralt som det er mulig å få et lager av en viss størrelse både nære store deler av Norges befolkning (Oslo & omegn) samt Helthjems logistikkhub i Nydalen.

Mesteparten av varer som selges i Norge kommer enten sjøveien eller med lastebil. Nesten alle forsendelser som kommer sjøveien går via havna i Oslo eller Drammen. Med vår plassering på Ryen blir dette veldig kort fraktvei, spesielt hvis man sammenligner med de fleste andre større ehandelsaktører i Norge som som oftest har lagre i Sandefjord, Trondheim, Kristiansand eller i et av flere områder et stykke utenfor Oslo.

Kommer varene med lastebil ligger vi rett på hovedinnfartsåren til Norges største by, Oslo. I tillegg er det også slik at alle pakker som sendes ut fra oss sorteres i Nydalen i Oslo. Dette er i en direkte linje fra Svenskegrensen videre fra oss på Ryen. Ergo kjøres det ikke en eneste meter omvei før din bestilling er i sorteringshuben til Helthjem.

Videre fra Nydalen går nesten alle våre pakker med vår foretrukne logistikkpartner Helthjem. Dette er et selskap eid av Schibsted, hvor man opprinnelig så at avisbudene deres hadde mye ekstra kapasitet. Så de begynte å bruke denne til å frakte pakker på rutene de uansett kjørte. Over tid har dette blitt en meget effektiv og strømlinjeformet logistikktjeneste og vi er veldig glade for at de har en svært elektrifisert kjøretøyspark.

Dette ble mye tekst - men kort oppsummert: Det er nesten ikke mulig å få de varene du har bestilt hjem til deg på dørmatten mer kortreist eller miljøvennlig. Netthandel har blitt kritisert for å være en ekstra miljøbelastning sammenlignet med å handle i en vanlig butikk, men vi skulle likt å se regnestykket som klarer å få din pakke mer kortreist inkludert ankomsten til Norge.

Har du spørsmål om miljø og etikk relatert til våre butikker? Send en epost til kundeservice@tights.no!

Over 750 000 kr til Leger Uten Grenser

Vi i tights.no er utrolig stolte av å få bidra til Leger Uten Grenser sitt viktige arbeid ute i verden, og kunne sist uke overekke drøye 750 000 kroner og to paller sko til teamet som hver dag jobber med å gjøre verden til et bedre sted. Men vi hadde ikke klart det uten dere! Sammen med 2XU har vi tatt en av deres bestselgere og laget en spesialutgave til inntekt for Leger uten Grenser. Inntektene er øremerket meslingvaksiner for barn. Over 200.000 barn får nå en litt bedre sjanse i livet takket være de som har bestilt flagg-tightsen på tights.no. Til dere vil vi si; 𝐭𝐮𝐬𝐞𝐧, 𝐭𝐮𝐬𝐞𝐧 𝐭𝐚𝐤𝐤 for at du valgte akkurat dette produktet fra oss. Nå kan du løpe med flagget stolt på låret som et bevis på at du løper for dine egne mål og drømmer – samtidig som du hjelper barn fra hele verden å oppnå sine!