SunnRask

Gojibær 500g

7000+ solgte
(106)

139 kr


På lager


  • Best før: 30. juni 2024

I over 5000 år har det i Kina vært tradisjon for å benytte dette lille røde bæret. I dag er gojibæret også populært her i Norden, og vi benytter det gjerne i salater, smoothies, fruktmüsli eller som snacks på vegen.

Gojibær er altså ikke noe nytt under solen. Allerede i urgamle tekster fortelles det om det røde gojibæret, eller Bukketorn som veksten heter på norsk. I Kina har det populære bæret blitt dyrket gjennom tusener av år – og det går utmerket an å dyrke den løvfellende busken her i Norge, både på friland så vel som i krukke. Bærene kan spises ferske eller de kan tørkes for vinterbruk. Den søte karamellsmaken gjør at både store og små elsker dem, og de er perfekte både som en rask snacks, på yoghurten, som boost i maten eller som vakker garnering.

Hvorfor spise gojibær?

Superbæret goji er fullt av vitaminer og mineraler. Gojibær inneholder tre ganger mer jern enn spinat, og seks ganger mer betakaroten enn gulrøtter. I tillegg inneholder den også mer C-vitamin enn appelsiner. Unikt for gojibæret er at det inneholder hele 18 av 20 aminosyrer (hvorav syv av de åtte essensielle) vitaminene A, B1, B2, B3. I tillegg finnes mineralene fosfor, jern, sink, kalsium, kalium, krom, kobber, magnesium, mangan, selen, natrium, samt 23 superstoffer, adaptogener, samt karotenoiden zeaxanthin. For å være et bær inneholder de dessuten uvanlig mye protein.

Lage mat med gojibær?

Spis dem som de er, som snacks eller benytt dem som ingrediens i maten du lager. Et tips er å blande gojibær i grøt eller müsli. Du kan også benytte bærene i te, blande dem inn i salater, mikse dem inn i smoothies eller skape en vakker dekorasjon på matretter. Bærene blir også malt til et pulver og benyttes til juice. I Asia benyttes ofte goji i forskjellige former i matlagningen, og goji passer utmerket i gryter, supper og i sauser. Du kan også ha gojibær i brød eller desserter. Hvorfor ikke lage en god fruktsalat med goji, eller en næringsrik supersmoothie med yoghurt, rå kakao, spirulina, ananas og goji?

Ingredienser: gojibær

NæringsinnholdPer 100 g
Energi1325 kJ / 314 kcal
Fett1.4 g
hvorav mettet0.0 g
Karbohydrater57.0 g
hvorav sukkerarter55.0 g
Fiber13.0 g
Protein11.8 g
Salt 1.1 g

Kan inneholde spor av peanøtter, andre nøtter og sesamfrø

SKU: NHG10300 EAN: 7090049240263