SunnRask

Økologisk Ekte Bourbon Vaniljepulver 25g

1900+ solgte
(18)

299 kr


Tomt på lager


  • Best før: 1. januar 2024

Bourbon-vaniljen er en høyt elsket klassiker. Den lokker med sin sødmefylte, krydrede og delikate magi.

Vaniljepulver er som vanlige vaniljestenger, bare enklere. Ren vanilje uten tilsatt sukker, fra ekte vanilje. Rent vaniljepulver er svært drøy i bruk og smaker helt annerledes enn billig vaniljesukker man får i butikken, som stammer fra falsk vaniljeessens.

SunnRask Ekte Vaniljepulver produseres ved at man først herder vaniljestengene - dette gjøres ved å ha dem i varmt vann, noe som øker produksjonen av vaniljearomaen i planten. Etter dette vil vaniljestengene rulles i våte pledd og flyttes til en lufttett og mørk boks. Her oppbevares vaniljestengene i 3-4 uker for å tørkes ut. Etter dette føres vaniljestengene over til lufttetthette beholdere hvor de oppbevares i 6-8 uker.

Etter dette ankommer vaniljestengene ekstraksjonsfabrikken, hvor stengene blir malt til små biter. Man tar her frøene fra vaniljestangene (som inneholder oljene som gir smaken og aromaen av vanilje) og vasker dem godt. Deretter blandes de i en miks av vann og etanol. Ettersom oljene som gir aromaen og smaken fra vanilje er løselige i etanol, overføres dermed dette til blandingen. Dette selges da også som rent vaniljeessen, 100% fra bourbon vaniljestenger.

For å få smaken og aromaen fra vanilje til pulverform, løses ekstrakten ut med et bindemiddel som f.eks maltodextrin. Dette er også grunnen til at pulveret er hvitt og ikke brunt. Varen er like 100% ekte vanilje.

Ingredienser: ekstrakt fra naturlig bourbon-vanilje, bindemiddel

SKU: nhg-24a9-74f8-f66b EAN: 7090046125808