SunnRask Xylitol 400g

2 vurderinger

149 kr


Tomt på lager

Ekspress: Vi pakker og sender innen 48-timer når du bestiller!Xylitol er et naturlig forekommende sukkeralkohol (bjørkesukker) som ofte brukes som sukkererstatning i tradisjonelle søtsaker.

Xylitol inneholder 40 prosent mindre energi enn sukker. Xylitol gir i motsetning til sukker, ikke karies. Bakteriene på tennene kan ikke bruke stoffet i syreproduksjon.

Xylitol er et søtningsmiddel som er utvunnet av bjørk og bøk. Det gir samme sødme som sukker, og kan fint brukes på samme måte. Ha det i teen, i bakverk, som ekstra søtning i smoothies eller hvorfor ikke i kaffen? Bjørkesukker finnes naturlig og i små mengder i både plommer, jordbær, blomkål og gresskar.

  • Et søtningsmiddel som du kan bruke i te, bakverk og matlaging
  • Blant annet brukt som søtning i tyggegummi og pastiller
  • Lettløselig i vann
  • Fin å bruke til å senke frysetemperaturen på favorittdrikken din
  • Laget av bjørk og bøk

Bjørkesukkerets historie
Navnet Xylitol kommer fra antikkens Hellas, og betyr "tre". Første gang man laget syntetisk xylitol var i 1891 i Europa, men ble ikke særlig populært. Det ble imidlertid innført en sukkerrasjonering under andre verdenskrig, noe som etterhvert førte til økt etterspørsel av sukkererstatninger, og xylitol fikk en ny oppsving. Xylitol senker faktisk frysetemperaturen til væsken det er blandet i – praktisk å ha for hånden når du vil kjøle ned din egenblandende, freshe fruktdrink i fryseren – uten å bekymre deg for at den fryser til is med det samme!

Bruk: Som søtningsmiddel i mat og drikke.

Næringsdeklarasjon per 100 gram:

Energi 1004 kJ / 240 kcal
Fett 0 g
- hvorav mettet fett 0 g
Karbohydrater 100 g
- hvorav sukkerarter 0 g
- hvorav polyoler 100 g
Protein 0 g
Fiber 0 g
Salt 0 g

Ingredienser: 100% xylitolkrystaller fra bjørke- og bøketrær.

SKU: 488-1126 EAN: 7090049247057