Universal Vitamin E 100x400IU

30 kr rabatt

149 kr 119 kr inkl. mva.


Tomt på lager

Ekspress: 1-2 dagers levering fra Oslo  • Best før: mai 1, 2020

E-vitamin er akkurat som C-vitamin et av vitaminene som også fungerer som en antioksidant, og bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

E-vitamin er en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. Antioksidanter er forbindelser som nøytraliserer reaktive oksygenforbindelser, biprodukter som blant annet produseres når kroppen forbrenner oksygen. E-vitamin utfører sin antioksidantfunksjon i kroppen i samspill med andre antioksidanter som blant annet C-vitamin. C-vitamin bidrar til å gjenoppbygge den reduserte formen av E-vitamin.

Vitamin E blir lagret i kroppen
Det finnes i dag 13 livsnødvendige vitaminer som er kjent. E-vitamin er et fettløselig vitamin slik som D-vitamin. Vitaminet forener seg med fett, og blir opptatt via tarmen til blodet. Over halvparten av den E-vitamin vi spiser blir opptatt i kroppen hos friske mennesker. Kroppen vår lagrer omtrent 1 g E-vitamin. Det meste lagres i fettvev, men også i overflaten til cellene våre og i fettmolekyler i blodet. Lever, lunger, muskler, hjertet og binyrene inneholder mye E-vitamin. Naturlig E-vitamin er mest aktiv.

Vitamin E i kosten
Som for de fleste andre antioksidanter, finner man E-vitamin i mange fargerike frukt og grønnsaker, for eksempel rød paprika, grønne bladgrønnsaker og tørkede aprikoser. Andre rike kilder til E-vitamin er vegetabilske oljer, helkorn, hvetekim og kli, myk plantemargarin, nøtter og frø. Kostundersøkelser har vist at vi spiser mindre E-vitamin enn det som er anbefalt av myndighetene.

Vitamin E kommer i formen d-alpha tocopherol i Universal Vitamin E.

NæringsinnholdPer kapsel
Vitamin E (IU)400

EAN: 039442047144