: Lageret jobber doble skift for dere, og alle bestillinger sendes raskt ut 🙂
Les mer om håndteringen hos Tights

Postet på

Den store tightsguiden

2xu-tights

De fleste tights har i dag en kompresjonseffekt. For at dette skal fungere er det viktig at du velger en tights som passer deg godt. Alle seriøse produsenter leverer tabeller som viser hvilken størrelse og lengde du bør velge. Det er viktig at den ikke er for stor, faktisk er det bedre om den bittelitt for liten. Er tightsen for stor vil du ikke få nevneverdig effekt av kompresjonsteknologien – og da kan man jo egentlig bare velge en billigere vanlig tights uten kompresjon.

Hvorfor bruke kompresjonstøy?

Kompresjonstøy kan hjelpe deg til å kunne trene lenger, yte mer og hente deg inn raskere. Forskjellen er ikke stor, men for seriøse utøvere er det nok til å gi en liten edge. Mange liker også at kompresjonstøy strammer opp figuren litt – eller mye, litt avhengig av formen man er i fra før.

IMG_6804
Mid-Rise fra 2XU har blitt en av bestselgerne i år pga svært god passform og et høyere liv som gjør at man ikke får noen «glipper» med bar hud f.eks. ved tøying, yoga eller andre aktiviteter med mye bevegelse.

2XU – Kompresjonskongen

Dette er favoritten til mange og en klar markedsleder i dag. 2XU bruker et egenutviklet materiale kalt PWX som har en rekke unike egenskaper. Dette sikrer lang holdbarhet, comfort og at du holder deg tørrest mulig selv om du svetter mye på trening.

2xu-compression

2XU står for «Two Times You» og symboliserer multipliseringen av menneskelig prestasjon. Dette er kompromissløse treningstekstiler som gjør at du kan yte ditt ytterste uansett hvilken aktivitet du liker å drive med. Under har vi listet opp noen av de mest aktuelle modellene.

2XUs bestselgere

De to første fra venstre er samme modell med litt forskjellige fargekombinasjoner. Dette er den klassiske 2XU-tightsen som har vært på markedet en stund og gir mye bra kompresjon for pengene. De to til høyre er nyere og litt mer avanserte modeller. Mid-Rise har høyere liv, noe som har vært meget etterspurt. Modellen gir da støtte godt opp rundt midjen, noe som er en stor fordel eksempelvis i yoga eller knebøy hvor man fort viser bar hud i ytterstilling. Helt til høyre har vi Elite MCS, som gir ekstra støtte til de muskelgruppene som trenger det mest. På innsiden av tightsen har 2XU utviklet et system for målrettet og kraftigere kompresjon med et ekstra mønster som følger kjernemuskulaturen, sene og nervegruppene mot lår og legg. Gjennom dette systemet gir tightsen et enda sterkere trykk mot de mest utsatte muskelgruppene slik at rivninger og skadet muskulatur reduseres maksimalt.

ELITE MCS COMPRESSION TIGHTS gir brukerne en uovertreffelig opplevelse av støtte og beskyttelse mot skader under harde treningsøkter samtidig som den er meget behagelig og fleksibel å bruke.

Størrelsestabell 2XU

womens

11188171_827210704039629_7162520705716678190_n

SKINS – favoritten til de kresne

SKINS har litt andre materialvalg og annen vekting av den graderte kompresjonen. Enkelte sverger derfor til SKINS – som bruker mye ressurser på forskning. Produktene har vært forsket på i en rekke universitetsstudier hvor man blant annet har funnet at de bidrar til mindre melkesyre, mindre muskelskade under trening, raskere restitusjon, økt utholdenhet, bedre oksygenering, bedre temperaturregulering og også kan hindre/redusere ødem (væskeansamlig i bena) på lange flyturer. Det meste av kompresjonstøy vil hjelpe på disse tingene, men SKINS prioriterer forskningsresultatene høyere enn de fleste andre aktører og skreddersyr produktene etter disse.

SKINS A200 er en modell som gir mye for pengene. Her får man kompresjon av høy kvalitet i en rekke spennende fargekombinasjoner. Produktene er antibakterielle, transporterer fuktighet og har en superkomfortabel passform. De har også en bred strikk i livet, noe vi får mye bra tilbakemeldinger på. Alle SKINS-modeller er sydd etter 3D-analyser av utøvere i bevegelse!

PS! SKINS A200 fåes også i Thermal – som gir mer isolasjon, perfekt for utendørstrening om vinteren.

SKINS A400 er toppmodellen for deg som rett og slett vil ha det beste. Testvinner på TV2 Hjelper deg, Birkebeiner’n og SKIsport med gradert kompresjon. Du får mange av fordelene med A200 men med ytterligere raffinasjon. Her snakker vi passform og tekniske egenskaper i eliteklassen.

Se størrelsestabell inne på hvert produkt!

Röhnisch – herlig design til en god pris

Röhnisch lager i utgangspunktet ikke kompresjonstøy, men de har en modell med «Anti-shake» som former og støtter. Dette er egenskaper som er svært populære hos mange jenter, og mange liker formen stussen får med disse! Röhnisch har lenge vært i forkant av utviklingen, og var de første som laget treningstøy i funksjonell mikrofiber.

rohnisch

 

Andre merker

Sjekk også ut spennende modeller fra DCORE, Craft og Drop of Mindfulness! Se også ALLE tights vi har i butikken!