: Lageret jobber doble skift for dere, og alle bestillinger sendes raskt ut 🙂
Les mer om håndteringen hos Tights

Postet på

Hvor mange kalorier forbrenner julenissen på julaften?

julenisen-kalorier

Denne artikkelen er et resultat av at logistikkansvarlig hos Tights.no (som tilfeldigvis har ingeniørutdannelse) stakk innom kontoret etter julebordet, men vi syntes den var litt for bra til å bare bli liggende. Enjoy!

Julenissen har stort sett et ganske avslappet liv. Fra januar til desember avspaserer han og bruker dagene sine på fritidsaktiviteter i Nordpolens nærområder. I desember derimot, jobber Julenissen kontinuerlig døgnet rundt og skal være glad for at Arbeidstilsynet ikke har myndighet på Nordpolen.

Det hele kulminerer på julaften, da julenissen besøker alle barn i hele verden med gaver (med unntak av de fleste muslimer, jøder, hinduer og andre som ikke feirer jul). En formidabel jobb, med andre ord. Et nærliggende spørsmål er da hvor mange kalorier julenissen egentlig forbrenner denne dagen.

shutterstock_119963728

Først noen premisser – i hele verden er det omtrent 2.1 milliarder kristne. I tillegg er det mange ikke-kristne som også feirer jul, omtrent 900 millioner. Av disse totalt 3 milliarder menneskene er omtrent 20% barn, det vil si under 15 år. Julenissen skal med andre ord levere pakker til 600 millioner barn i løpet av julaften, men grunnet forskjellene i tidssoner har han totalt 40 timer på seg.

Reisen

Transporten mellom landene og på tvers av kontinentene slipper heldigvis Julenissen å foreta selv – dette står hans trofaste reinsdyr for. Det Julenissen må gjøre selv er den fysiske transporten av pakkene fra vognen sin til under juletreet hos familien han besøker. I snitt får hvert barn pakker på totalt 4.3 kilo, som betyr at Julenissen på egenhånd må bære 2.6 milliarder kilo fra sin slede til 600 millioner juletrær.

Avstanden fra Julenissens slede vil variere veldig fra familiene han besøk – på store eneboliger kan han parkere sleden sin på taket og gå gjennom pipen på tradisjonelt vis. Når han derimot skal besøke leiligheter i bygårder og lignende, må ofte Julenissen parkere på toppen, gli ned pipen til loftsleiligheten og deretter gå fra leilighet til leilighet for å levere pakkene.

Aktivitet

0175112_PE332983_S5

En rimelig antagelse er at snittavstanden nissen må bevege seg per barn er omtrent 50 meter. På denne strekningen vil Julenissen forbrenne minst 5 kalorier, sannsynligvis enda mer om vi regner med pakkene han må bære på. Hvis vi da regner opp totalen vil Julenissen forbrenne svimlende 3 milliarder kalorier i løpet av de 40 timene han bruker på julaften!

Selv om Julenissen er en røslig kar, sier det seg selv at han ikke har nok fett og muskelmasse lagret på kroppen til å dekke forbruket. Julenissen må derfor innta MYE energi for å ikke omkomme i løpet av denne dagen.

Julenissens vanvittige diett

Via våre kilder har vi også faktisk fått tak i Julenissens diett på julaften, og kan eksklusivt avsløre at dette er hva han spiser for å dekke opp kaloriforbruket:

Frokost

  • En million bokser kesam med Fun Light (300 millioner kalorier)
  • Omelett laget av ti millioner egg (650 millioner kalorier)
  • En kopp kaffe
kesam
Vi ga opp å få 1 million bokser inn på ett og samme bilde.

Mellommåltid

  • En million Quest bars (200 millioner kalorier) 😀

Lunsj

  • To millioner skåler risengrynsgrøt (800 millioner kalorier)

Middag

  • En halv million tallerkener med pinnekjøtt (350 millioner kalorier)
  • En halv million tallerkener med ribbe (400 millioner kalorier)
  • En million flasker juleøl (200 millioner kalorier)
  • Og til dessert: en halv million julekaker (100 millioner kalorier)

Del saken og ha god samvittighet for ditt egent matinntak på julaften. Det er tross alt ikke så ille. 🙂

PS: Vi setter selvfølgelig pris på Julenissens ordre på en million Quest bars.