Fiskepinner! (keto, glutenfri)
Gluten Free
Fiskepinner som både er keto og glutenfri – En barndomsfavoritt fra Fett & Forstand (F&F).
Fiskepinner funker både som snacks, og som fullverdig middagsmåltid servert sammen med for eksempel hjemmelaget remulade, sommerlig råkostsalat og hokkaido-fries.
Agurksalat, en god klatt rømme og bakt hokkaido eller sellerirot er også veldig godt som tilbehør til fiskepinner. Mange barn liker fiskepinner med spagetti og ketchup, så hvorfor ikke finne frem barnet i deg og nyte fiskepinner med akkurat det du har lyst til?
Vi brukte seiblokk i utviklingen av denne oppskriften. Et helt kurant produkt å bruke til fiskepinner, og som i tillegg er mye billigere enn å kjøpe fersk. Man kan også selvsagt bruke annen type fisk til fiskepinner, men vi anbefaler at du velger noe tilsvarende sei som er litt fastere i fisken, bokstavelig talt.
Som panering har F&F valgt å bruke et “griljermel” de først utviklet som alternativ nøttefri topping til deres fiskegrateng. Den er relativt smaksnøytral og blir skikkelig sprø, noe de har savnet i andre typer keto/lavkarbo paneringsalternativer.
Du kan som sagt bruke valgfri fisk i fiskepinner, men det er en fordel å velge en fisketype med fast kjøtt. Pofiber i paneringsmelet kan byttes ut med havrefiber, men gir noe annerledes konsistens.
Eksperimenter gjerne med flere typer krydder og urter som kan påføres fisken direkte, eller has i paneringsmelet. Her er det bare fantasien som setter grenser.
Orginalversjonen er skrevet av Fett & Forstand.
Ingredienser
Ingredienser
- 400 g Sei - gjerne seiblokk
- 20 g SunnRask Pofiber 150g
- 40 g Kaldt smør
- 40 g Revet hvitost
- 1 stk. Egg
- Salt og pepper etter smak