Lavkarbo vegetargrateng med aubergine, smaker himmelsk!
Low Carb
Deilig vegetargrateng som også er lavkarbo, laget med supergrønnsaken aubergine!
Lavkarbo auberginegrateng passer like godt til hverdags som til helgekosen. Gratengen minner om moussaka og lasagne med den tomatbaserte basen med smeltet ost på toppen.
Aubergine inneholder 2,5 gram karbohydrater per 100 gram og inneholder 85 % færre karbohydrater enn potet.
Aubergine er en grønnsak som passer godt i gryter uten kjøtt, da den trekker til seg de gode smakene fra krydderet som tilsettes og har en kjøttlignende konsistens.
Tips:
I oppskriften er det brukt gresskarmos som du får kjøpt på tights.no. Der finnes ulike typer pulverposer med grønnsaksmos, Monster Lavkarbo Grønnsaksmos – Selleri, Monster Lavkarbo Grønnsaksmos – Spinat og Monster Lavkarbo Grønnsaksmos – Gresskar.
Alle pakkene er lavkarbo og lages enkelt ved å blande pulveret med kokt vann. Perfekt tilbehør i en hektisk hverdag. Du kan bruke den mosen du ønsker i denne retten.
Orginalversjonen er skrevet av Omhelse.no.
Næringsinnhold per 3 porsjoner: 295 kalorier, 10,5 g karbohydrater, 17,4 g protein, 17,9 g fett
Ingredienser
Ingredienser:
- 1 stk. Aubergine (1 aubergine veier ca. 300 gram)
- Nøytral olje til steking
- 3 ss Glutenfri soyasaus
- 400 g Hermetisk hakket tomat
- 3 ss Sukkerfri ketchup evt. tomatpuré
- 1/2 stk. Lime saften
- 1 ss Rødvinseddik
- 1 ts Paprikapulver
- 1 ts Karri
- 1/2 ts Spisskummen
- 1/2 ts Pepper
- 1/2 stk. Rødløk
- 2 fedd Hvitløk finhakket
- 1/2 stk. Chili finhakket
- 150 g Monster Lavkarbo Grønnsaksmos - Gresskar evt. erstatt 150 gram grønnsaksmos med 1 stor blomkål
- 7.5 dl Vann
- 150 g Revet ost