Ribbe med asiatisk vri (keto)
Low Calorie
Ribbe med asiatisk vri som er keto og svært god– Ribbe blir man aldri lei av, men det er kjekt å variere smakene og tilbehøret.
Du kan også spare restene og lage heftige Sandwich eller baguette med ribben som er igjen. Det er garantert en slager for den som får lov til å spise det i lunsjen!
Fett & Forstand (F&F) har kommet med denne fantastisk gode ribben som er helt fabelaktig å servere i julen, eller når som helst i desember. Det bør også sies at det er ikke noe som står i veien for å lage og spise denne ribben ved andre anledninger i året, så lenge du får tak i ribbe, er det bare å lage denne oppskriften. Veldig mange matbutikker har ribbe hele året, det er muligens fryst, men det er bare å tine det også har du ribbe for å lage denne oppskriften.
I Asia, i land som Kina, Vietnam og Korea, spiser de retter som tilsvarer ribbe som hverdagskost. Det er da ikke rart at en ny vri på den norske ribben, er kjempegodt.
Denne oppskriften gir deg en saftig ribbe med asiatiske krydder og en klissete saus, eller sticky sauce som de kaller det i USA.
F&F hadde sett bilder av Asian pork belly with sticky sauce på internett og hadde lyst til å prøve. Og det ble skikkelig god resultat.
Her følger noen tips til hvor du kan finne de forskjellige ingrediensene. Tamari (japansk soyasaus uten gluten), stjerneanis og riseddik bør de fleste større dagligvarebutikker ha i sortimentet sitt, men F&F foretrekker uansett å kjøpe slike ingredienser på utenlandske matbutikker, så hvis du har en i nærheten bør du sjekke det der først. Kinesisk femkrydder (Chinese five spice) finnes på ulike, vanlige matbutikker, men det finnes også i utenlandske matbutikker. Sesamolje derimot, finner du på tights.no, det er en veldig god sesamolje, kanskje den beste på markedet.
Pro tip: Denne ribbeoppskriften er imdlertid noe du kommer til å ønske å lage i andre tider av året, ikke kun i jula. Kjøp gjerne noen ekstra ribber i jula, om du har fryseplass, så kan du både grille ribben på grillen når været tillater det. Og lage den i konvensjonell ovn.
Orginalversjonen er skrevet av Fett & Forstand.
Ingredienser
Ingredienser:
- 2 Kg Tynnribbe
- 2 ss Sesamolje
- 1.5 ts Salt
- 1 ts Pepper
- 1.5 ts Kinesisk femkrydder
- 1 ts Hvitløkpulver
Lake (ingredienser)
- 1 ss Revet fersk ingefær
- 3 stk. Stjerneanis
- 2 fedd Hvitløk
- 1 ss Salt
Sticky sauce (ingredienser)
- 2 ss Sesamolje
- 1 ss Revet fersk ingefær
- 1/2 ss Riseddik
- 3 ss Tamari (glutenfri soyasaus)
- 4 ss Monster Fibersirup
- 5 ss Sukkerfri ketchup
- 2 ss Stekesjy fra ribben eller vann