Smaksrik lavkarbo vegetarsuppe med blomkål og peanøttsmak!
Low Calorie
Lavkarbo blomkålsuppe med smak av peanøtt og koriander er en spennende vegetarmiddag med fyldig konsistens. I oppskriften er det brukt kyllingfond, dette kan erstattes med grønnsaksfond for vegetar eller vegansk suppe. Spiser du kjøtt kan du gjerne tilsette stekt kylling i suppen.
Denne retten er uten laktose og melkeprodukter. Det er brukt alpro cooking i suppen, som har 1,2 gram karbohydrater per 100 gram. Du kan også bruke fullfett kokosmelk eller melkeprodukter som fløte eller creme fraiche. Suppen er også glutenfri, slik alle våre andre oppskrifter også er.
Orginalversjonen er skrevet av Omhelse.no.
Næringsinnhold per 2 porsjoner: 731 kalorier, 19 g karbohydrater, 19 g protein, 60 g fett
Ingredienser
Blomkål- og peanøttsuppe (ingredienser):
- 2 ss Olje
- 1 stk. Rødløk finhakket
- 1 fedd Fedd hvitløk finhakket
- 4 stk. Tomater (hakket)
- 1/2 stk. Blomkål grovhakket
- 4 dl Fullfett kokosmelk evt. alpro cooking
- 2 ss Peanøttsmør usøtet
- 1 stk. Lime (saften)
- 1 ss Kyllingfond evt. grønnsaksfond
- 1/2 ts Sambal oelek kan utelates
- 1 ss Glutenfri soyasaus
- 1 ts Paprikapulver
- 0.5 dl Vann
- 1/2 stk. Potte fersk koriander
- 1 neve Salte peanøtter hakket
Bakt blomkål (ingredienser):
- 1/2 stk. Blomkål
- 2 ss Peanøttsmør
- 1 ss Glutenfri soyasaus
- 1 ts Paprikapulver