Her er en sunnere ostekakemiks som du kan nyte med god samvittighet, fri for sukker og gluten!
- Glutenfri
- Uten tilsatt sukker
- Rask og enkel å lage
Ostekaken har en crispy bunn av mandler, havre og kokos, og en nydelig, luftig ostemasse med mild smak av pasjonsfrukt. Anrett gjerne miksen lagvis i porsjonsglass, som en flott og dekorativ dessert. Miksen har et svært lavt karbohydratinnhold, mye fiber, og over dobbelt så mye protein som vanlig ostekake.
Ostekakemiksen tilberedes med Philadephia-ost og smør, og den kan også lages som en enda lettere variant ved å redusere smørmengden og bruke Philadelphia light eller kesam/skyr.
Per 100 g ferdig kake | kcal | protein | karbohydrater | fett | kostfiber |
---|---|---|---|---|---|
Original-tilberedning | 250 | 7 | 7 | 20 | 2 |
Med Philadelphia light og 25 g smør | 194 | 8 | 8 | 13 | 7 |
Ingredienser:
Miks for ostemasse: Søtstoff: erythritol (Sukrin), 14 % ostepulver (melk, melkesyrekultur, løpe), kostfiber fra sikorirot, gelatin (fra svin), vegetabilsk fett (kokosolje, myse, stabilisator: tetrafosfat, melkeprotein), 3 % pasjonsfrukt, aroma, søtstoff: sukralose.
Havre-crunch: Glutenfrie havregryn, kostfiber fra sikorirot, mandler, kokos.
Det er ca 6 gram laktose i en hel ostekakemiks (tørrvaren).
Tilberedning:
Havrecrunch:
- Rist havrecrunchen i en tørr stekepanne på middels høy varme i ca 5-7 min, til den begynner å få farge og klumper seg. Rør om underveis.
- Som crunchy topping: Bland i 50 g smør og sett til kjøling.
- Som bunn: La den ristede crunchen avkjøle noen minutter. Bland i 50 g romtemperert smør og trykk ut i porsjonsformer, eller en 14-18 cm rund form. Sett til avkjøling i kjøleskapet.
Ostemasse:
- Ha 200 g Philadelphiaost i en bolle og rør smidig med visp eller mikser.
- Tilsett ostepulvermiksen og 1,5 dl vann, og rør til massen er jevn.
- Hell massen over i porsjonsformer og strø havrecrunch over som topping.
- Hvis du lager kaken i form: Ha massen over den avkjølte bunnen.
- Sett i kjøleskap i ca. 1 time.
Nettovekt: 173 g. Gir 570 g ferdig kake.