Funksjonell Mat

Ostekake Gluten- og sukkerfri

1400+ solgte
(112)

59 kr


Tomt på lager


Her er en sunnere ostekakemiks som du kan nyte med god samvittighet, fri for sukker og gluten!

  • Glutenfri
  • Uten tilsatt sukker
  • Rask og enkel å lage

Ostekaken har en crispy bunn av mandler, havre og kokos, og en nydelig, luftig ostemasse med mild smak av pasjonsfrukt. Anrett gjerne miksen lagvis i porsjonsglass, som en flott og dekorativ dessert. Miksen har et svært lavt karbohydratinnhold, mye fiber, og over dobbelt så mye protein som vanlig ostekake.

Ostekakemiksen tilberedes med Philadephia-ost og smør, og den kan også lages som en enda lettere variant ved å redusere smørmengden og bruke Philadelphia light eller kesam/skyr.

Per 100 g ferdig kake kcalproteinkarbohydrater fettkostfiber
Original-tilberedning  250       77     20        2
Med Philadelphia light og 25 g smør  194       8               8     13        7

Ingredienser:

Miks for ostemasse: Søtstoff: erythritol (Sukrin), 14 % ostepulver (melkmelkesyrekultur, løpe), kostfiber fra sikorirot, gelatin (fra svin), vegetabilsk fett (kokosolje, myse, stabilisator: tetrafosfat, melkeprotein), 3 % pasjonsfrukt, aroma, søtstoff: sukralose.
Havre-crunch: Glutenfrie havregryn, kostfiber fra sikorirot, mandler, kokos.

Det er ca 6 gram laktose i en hel ostekakemiks (tørrvaren).

Tilberedning:

Havrecrunch:

  • Rist havrecrunchen i en tørr stekepanne på middels høy varme i ca 5-7 min, til den begynner å få farge og klumper seg. Rør om underveis.
  • Som crunchy topping: Bland i 50 g smør og sett til kjøling.
  • Som bunn: La den ristede crunchen avkjøle noen minutter. Bland i 50 g romtemperert smør og trykk ut i porsjonsformer, eller en 14-18 cm rund form. Sett til avkjøling i kjøleskapet.

Ostemasse:

  • Ha 200 g Philadelphiaost i en bolle og rør smidig med visp eller mikser.
  • Tilsett ostepulvermiksen og 1,5 dl vann, og rør til massen er jevn.
  • Hell massen over i porsjonsformer og strø havrecrunch over som topping.
  • Hvis du lager kaken i form: Ha massen over den avkjølte bunnen.
  • Sett i kjøleskap i ca. 1 time.

Nettovekt: 173 g. Gir 570 g ferdig kake.

SKU: nhg-087d-8e0c-a461 EAN: 7090017541309
Kjøp