SunnRask
Glutamat er en smaksforsterker på linje med salt, og forekommer naturlig i næringsmidler som sopp, parmesan og soyasaus. Det skal gi maten en tone “umami”, og fungerer svært godt til kjøtt, fisk og skalldyr.
Glutamat har spesielt lang historie i Østen (og særlig Japan), selv om det ikke ble “funnet opp” før i 1908. Allerede på 500-tallet var japanske kokker klar over de smaksforsterkende virkningene til sjøtangen “kombu”, som det viste seg at var glutamat.
Bruk glutamat i tillegg til salt, og i begynnelsen i mindre dosering. Husk at glutamat kan være en uvant smak for mange! Kan brukes til det meste av middagsmat, også til grønnsaker, sauser og marinader.
Næringsinnhold | Per 100 gram |
Energi (kcal) | 0 |
Fett (g) | 0 |
mettet (g) | 0 |
Karbohydrater (g) | 0 |
sukkerarter (g) | 0 |
Fiber (g) | 0 |
Proteiner (g) | 0 |
Salt (g) | 57 |
Ingredienser: 100% MSG (mononatriumglutamat)
- Best før: 19. januar 2025
SKU: 107382 EAN: 7092344446135