SunnRask

Salte/Ristede Peanøtter 500g

6300+ solgte14 kr rabatt
(64)

45 kr


Tomt på lager


  • Best før: 31. januar 2023
Lettsaltede peanøtter ristet i vegetabilsk olje!

Peanøtter har et høyt innhold av vitamin E, tiamin, niacin, folat, jern, kalsium, magnesium, sink, kopper og fosfor. Vitamin E og sink bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress. En liten neve peanøtter er et perfekt mellommåltid med god næring i hverdagen!

Peanøtter smaker best etter å ha blitt ristet og saltet.

De brukes også til å lage peanøttsmør og peanøttolje som kan brukes som matolje. Nøttene er gode å bruke i forskjellige asiatiske retter eller i salater. De innholder ca 50 % fett og anbefales derfor bare i mindre mengder av gangen.

Peanøtter har et høyt innhold av umettet fett. Ved å erstatte mettet fett med umettet fett, bidrar vi til å forbedre kolesterolnivåene i blodet.

Tiamin og niacin bidrar til normal energiomsetning, mens folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen, mens kalsium, magnesium og fosfor bidrar til  å opprettholde normale knokler og tenner. Peanøtter er også en kilde til protein og vitamin B6 og har i tillegg et høyt innhold av kostfiber. Protein bidrar til vekst i muskelmasse, mens vitamin B6 bidrar til normal omsetning av protein og glykogen. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen

NæringsinnholdPer 100 gram
Energi (kcal)627
Fett (g)52.5
hvorav mettet (g)8.7
Karbohydrater (g)5.9
hvorav sukkerarter (g)4.1
Fiber (g)9.4
Protein (g)28
Salt (g)0.98

IngredienserPeanøtter, solsikkeolje, salt

SKU: NHG10209 EAN: 7090046128502