Lavkarbo boller med havrefiber – nydelig bollekonsistens!
Gluten Free
Utrolig gode boller med lavt innhold av karbohydrater - skikkelig bra juledessert og kan nytes til frokost og som noe søtt og godt etter middagen.
Så enkelt som dette har det aldri vært å lage boller. Bollene er skikkelig saftig og smaker som boller skal smake.
Bolledeigen er laget med utgangspunkt i ordinær gjærbakst, der vi har fokus på å aktivere gjæren og gi bollene tid til å heve.
Aktivering av gjær i lavkarbo bakst: Oppskriften har brukt yaconsirup til å aktivere gjæren, dette fungerer best av de nevnte alternativene i oppskriften.
Får du ikke tak i dette kan du med fordel bruke inulinpulver, tagatesse eller finesse, som alle inneholder blant annen inulin, som aktiverer og gir næring til gjæren.
Versjon uten gjær:
Ønsker du å lage denne deigen helt uten gjær, kan du gjøre dette ved å la være å tilsette gjær, og erstatte dette med 1 ss. bakepulver og 1 ts. eplesidereddik.
Da trenger du ikke å heve bollene. Men la de gjerne hvile på bakebrettet i minst ti minutter, før du steker de. Dette hjelper bollene til å holde formen, slik at de ikke sprekker under steking.
Bollene vil fremdeles bli skikkelig gode, selv om du mister gjærsmaken, de blir kanskje ikke fullt så luftig, og de kan av og til ha en tendens til å sprekke. Versjonen med gjær blir altså best, men det fungerer også uten.
Som du ser er oppskriften tilsatt havrefiber. Havrefiber er et reint fiberprodukt som er supert å bruke i lavkarbo bakst. Det er oppgitt å inneholde 0 karbohydrater.
Fiber blir uansett ikke tatt opp i blodet. Derfor vil ikke havrefiber gi blodsukkerstigning, og er i så måte et perfekt lavkarboprodukt.
Havrefiber er også glutenfritt, som vil si at denne oppskriften gir deg nydelige glutenfrie boller.
Du finner beste typen havrefiber på tights.no.
Orginalversjonen er skrevet av Omhelse.no.
Næringsinnhold per porsjon: 231 kalorier, 1,2 gram karbohydrater, 6,3 gram protein, 17,9 gram fett
Ingredienser
Boller (ingredienser):
- 150 g Cottage cheese
- 2 dl Kremfløte ev. mandelmelk eller vann (fløte gir best smak)
- 50 g Smeltet meierismør
- 3 g Egg str. M eller L
- 120 g SunnRask Havrefiber 300g
- 4 ss Funksjonell Mat Finesse Bakesukker 500g
- 2 ss SunnRask Fiberhusk Malte Psylliumfrøskall 500g
- 2 ts Bakepulver
- 1 ts Tørrgjær
- 1/2 ts Salt
- 1.5 ts Kardemomme
- 1 klype Vaniljepulver (kan utelates)