Rask Ramen med Kylling (keto, glutenfri)
Gluten Free
Fett & Forstands (F&F) Rask Ramen med kylling (keto, glutenfri) – nydelig nudelsuppe med sprøstekt kylling og crispy grønnsaker, den perfekte høst- og vintermaten.
Ramen nudelsuppe er en japansk nuddelrett. Den består av hvetenudler, servert i kjøttkraft. Vanlige smaker er soyasaus og miso, med typisk topping som for eksempel revet eller skivet svinekjøtt, kylling, nori (tørket tang), bambusskudd og vårløk. Nesten hver region i Japan har sin egen variant av ramen, og det er en populær street food.
Vår versjon er laget på kyllingkraft, helst hjemmelagd, men det finnes svært mange gode alternativer i din nærmeste matbutikk. Buljongblokker funker også bra. Vi bruker den ketovennlige Monster Miracle Noodles fremfor hvetenudler.
I mange oppskrifter på ramen nudelsuppe bruker de Mirin, som er en søt japansk risvin. For å få det lille søtlige, og syrlige innslaget har vi brukt en blanding av riseddik og Monster Fibersirup. Her kan du bruke andre typer eddik og søtning om du vil, eller bare droppe det helt. Tamari er en glutenfri japansk soyasaus som du finner i allergihylla i de aller fleste matvarebutikker. Den er noe mildere på smak enn kinesisk soyasaus, og gir god umami i mat.
Ingredienser
Ingredienser
- 4 stk. Overlår av kylling (eller annet kyllingkjøtt helst med skinn)
- 2 ss Sesamolje
- 25 g Smør
- 1/2 ss Paprikapulver
- Salt og pepper etter smak
- 1 L Kyllingkraft, gjerne hjemmelaget (se hovedinnlegg for tips)
- 2 Tamari
- 1 ts Riseddik (kan sløyfes)
- 1 ts Monster Fibersirup (kan sløyfes)
- 1 ss Revet ingefær
- 2 fedd Hvitløk
- 50 g Aromasopp
- 2 pakker Monster Miracle Noodles
- Vårløk, gulrot, chili og kokte egg til servering