SunnRask

Misopulver 200g

800+ solgte159 kr rabatt
(5)

10 kr


Tomt på lager


Obs: emballasje kan avvike fra produktbilde.

Hva er MISO egentlig?

MISO er en vegansk, gjæret krydderbase som tradisjonelt er laget av soyabønner, ris eller bygg. Tilsett bare vann, salt og A. oryzae - en gjæringskultur. Etter 1-2 år med gjæring i fatet er MISO klar og kan brukes på kjøkkenet.

Hvordan kan MISO lages?

Schwarzwald-MISO produseres tradisjonelt ved langsom gjæring i harmoni med årstidene. I utgangspunktet skilles det imidlertid mellom to produksjonsmetoder - tradisjonell og industriell.

Hvilke fordeler har Black Forest MISO fremfor industrielt produsert miso?

Den tradisjonelle, langsomme MISO-produksjonen, slik den praktiseres her, tilpasser seg den naturlige modningsprosessen, omgivelsestemperaturen og årstiden. Ingen kunstige tilsetningsstoffer brukes. Våre MISO-produkter produseres alltid i små satser, hvor bare nøyaktig ett fat fylles om gangen.

I motsetning til dette jobber industrien med akselererte, temperaturstyrte gjæringsprosesser i store reaktorer. Dessverre brukes glutaminsyre, fargestoffer og smaker ofte i industriell produksjon for å "imitere" den intense umami-smaken som utvikler seg under langsom gjæring. I tillegg tjener kjemiske konserveringsmidler, etylalkohol eller sorbinsyre til å bevare maten.

Våre MISO-produkter er selvfølgelig fri for slike tilsetningsstoffer - den unike smaken er skapt utelukkende av ingredienser av høy kvalitet og mye tid. Ingen MISO er som en annen. Akkurat som hver årgang smaker forskjellig i en god vin på grunn av ytre miljøpåvirkninger, er hvert parti av våre MISO-produkter et unikt produkt.

Hvordan fungerer gjæring nøyaktig?

Miso består alltid av soyabønner, en type ris eller korn, havsalt og vann. Avhengig av sorten drysser vi ris, bygg eller soyabønner med A. oryzae - en gjæringskultur. Etter flere dager er den første gjæringen nå fullført. Resultatet heter nå Kōji.

Dette blandes deretter med kokte soyabønner, havsalt og vann. Den resulterende blanding utsettes for en andre gjæringsgjæring i tønner. Denne prosessen tar minst ett år, men kan ta opptil tre år.

Nedbrytningen av soyabønner og korn under gjæring gjør ingrediensene mye lettere å fordøye. Spesielt proteinet er brutt ned i atten forskjellige aminosyrer, som alle er essensielle aminosyrer.

Mange kjenner MISO-pasta hovedsakelig fra japansk mat - for eksempel i form av misosuppe. Men du kan bruke dem praktisk talt til å krydre alle slags matvarer. Det gir “umami” på en naturlig måte - den femte smaken i tillegg til søtt, surt, salt og bittert, som her i landet ofte blir beskrevet som behagelig hjertelig og intens.

Er MISO sunn?

Takket være de beste utgangsingrediensene og langsom gjæring, er Black Forest MISO veldig rik på næringsstoffer. Gjæringen gjør ingrediensene lettere å fordøye.

Med ca. 9 g protein / 100 g er MISO en god proteinkilde og har også høyt fiberinnhold. Siden alle essensielle aminosyrer er inkludert, kan den totale mengden tilgjengelig protein økes betydelig i sammenheng med en diett med MISO.

Sammenlignet med alternative krydder, som ofte inneholder kunstige smakforsterkere, aromaer og altfor mye salt, er MISO som krydderbase helt klart det bedre alternativet.

Og hvorfor MISO i Black Forest?

Når det gjelder frukt og grønnsaker, blir mange regionale produkter nå kapitalisert - men de fleste av våre krydder kommer ofte langt borte. Vi produserer Black Forest MISO ved hjelp av den tradisjonelle japanske metoden fra regionale ingredienser. Samme smak - bare herfra!

BIO-sertifisert regional | uten genteknologi | vegansk

I en høyde av 700 meter modnes våre MISO-produkter avhengig av omgivelsestemperaturen i samsvar med årstidene. Alle råvarer er hentet regionalt - fordi bærekraft og gjennomsiktighet er viktig for oss.

Våre soyabønner kommer fra Rhindalen (Baden-Württemberg, Tyskland) i Bioland-kvalitet direkte fra produsenten.

Lupinene til vår unike lupin MISO kommer fra Wertheim-regionen (Bayern, Tyskland), også økologisk dyrket direkte fra produsenten.

Bygget kommer også fra økologisk jordbruk i Tyskland.

Vi kjøper fortsatt risen vår fra grossister i Italia - men vi jobber med en bryter for direkte kjøp fra produsenten.

Vi bruker også det beste atlantiske havsaltet fra en liten produksjon i Portugal, hvor det kjærlig utvinnes for hånd. Vi importerer direkte fra produsenten.

Hvordan bruker jeg Black Forest MISO?

Du kan bruke Schwarzwald-MISO til matlaging på samme måte som buljongpulver. Bare oppløs 1-2 ts pulver i litt varmt vann, slik at det ikke dannes klumper, og tilsett deretter alltid parabolen til slutt for å finpusse. Etter det må du ikke lage mer, ellers blir smaken forvrengt. MISO-pasta inneholder alltid salt, så det er best å krydre etter smak til slutt og bare tilsett salt veldig sparsomt når du lager mat.

Ingredienser: 100 misopulver (SOYA, vann, ris, havsalt, bakteriekultur)

SKU: SunnRask-Misopulver EAN: 7090029296426