Moringa oleifera er et ganske stort tre som er hjemmehørende i Nord-India.
Det går av en rekke navn, for eksempel drumstick tree, pepperrot tree eller ben oljetre.
Nesten alle deler av treet blir spist eller brukt som ingredienser i tradisjonell urtemedisin.
Kostholdet til mennesker i utviklingsland mangler noen ganger vitaminer, mineraler, proteiner og andre næringsstoffer i sitt kosthold. I disse landene kan Moringa oleifera være en viktig kilde til mange viktige næringsstoffer.
Bladene er rike på protein, vitamin A, vitamin B, vitamin C og mineraler. 100 gram Moringa blader inneholder dobbelt så mye protein som 100 g yoghurt, fire ganger så mye kalsium som i 100 g melk, samme kaliuminnhold som 100 g banan, samme vitamin A-innhold som 100 g gulrot, og tre ganger så mye vitamin C som i 100 g appelsin.
NØKKELEGENSKAPER
- Rent, rått og sertifisert økologisk
- Fri for GMO og Gluten
- Ingen tilsettningsstoffer
- Rik på vitaminer, mineraler, protein og aminosyrer
- Kjent for å gjenoppbygge kroppens energilager
- Kjent Ayurvedisk urt som forebygger feilernæring
- Kan gi styrke og utholdenhet ved store fysiske anstrengelser
NÆRINGSINNHOLD
Næringsinnhold pr. 100 gr:
Energi 274 kcal
Protein 23,1 g
Karbohydrater 19,2 - herav sukker arter 7,4 g
Fett 4,7 g
Fiber 31,1 g
Salt 128 mg