SunnRask Oligofruktose FOS 500g

Nyhet30 kr rabatt

129 kr 99 kr inkl. mva.


SURPRISE RABATTKODE - FÅ EKSTRA RABATT!
Bruk rabattkode WEEKEND200 i kassen for 200 kr rabatt på alle ordre over 800!

På lager

Ekspress: 1-2 dagers levering fra Oslo  • Best før: desember 1, 2021

Fiber, også kalt ufordøyelige karbohydrater, finnes i mange størrelser og fasonger – polysakkarider, lange kjeder av sukkerarter, og oligosakkarider, litt kortere kjeder.

De kalles ufordøyelige, fordi de ikke fordøyes eller brytes ned i tynntarmen, men passerer uforandret ned til tykktarmen, der de blir supermat for hjelpsomme bakterier – de fermenterer slike fiber. De er plantenes skjellett og de litt kortere kjedene, oligosakkaridene er kanskje mest effektiv som ”prebiotika” – bakterienes favorittrett. Resultatet av å spise slike fiber blir både en styrket tarmflora og et rikere utvalg hjelpsomme tarmbakterier. Det er virkelig mat for ”bakterie-Mons”.

Oligosakkarider som inulin, fruktooligosakkarider (FOS), oligofruktose (OF), laktulose, og resistent stivelse (RS) stimulerer bakteriefamilien Bifidobacterium, en særdeles helsebringende familie. Galactooligosakkarider (GOS), transgalaktooligosakkarider (TOS), polydextrose, dekstrin, acacia gum, psyllium og mange flere er slike prebiotiske fiber (Slavin 2013). Det eneste problemet til de prebiotiske fibrene er navnene deres, som får dem til å fremstå som skumle kjemikalier, mens de i virkeligheten bidrar som helsebringende medisin.

Ingredienser: oligofruktose

EAN: 7090046125747