Gifflar – små kanelsnurrer som du kommer til å elske! (keto, glutenfri)
Low Calorie
Gifflar – små kanelsnurrer (keto, glutenfri) – hvem digger ikke den nusselige kanelsnurren “gifflar”? Oppskriften er selvsagt ketovennlig og helt sykt god.
Pssst! Pro tip: Gidder du ikke måle opp og styre, kan du bruke en halv pose av Monster Lavkarbo Fett & Forstand Bakemiks, eller bruke en hel pose, og doble oppskriften på resten av ingrediensene.
Da Fett & Forstand lagde deigen til deres anerkjente polarbrød var veien kort til å lage deilig, saftig, ketovennlig lysbaksten, gifflar, både salt og søtt. Anvendelig, smaksnøytral og det minner om ekte gjærbakst.
Gifflar er syndig gode, deigen minner om vanlig lys gjærdeig, og er relativt enkel å håndtere, men noe mer klissete og ikke like elastisk som glutenbakst. Du bør kjevle deigen ut mellom to smurte bakeark, så blir det så mye lettere å jobbe med. Et annet godt tips, er å bruke tanntråd (uten fluorbelegg) til å kutte gifflar, siden kniv har en tendens til å “klemme” deigen istedenfor å kutte, og du mister ofte det fine mønstret.
Orginalversjonen av denne oppskriften er skrevet av Fett & Forstand.
Ingredienser
Deig (ingredienser)
- 2 stk. Egg (M/L)
- 1/2 dl Fløte
- 1/2 dl Vann
- 50 g SunnRask Havrefiber 300g
- 15 g SunnRask Fiberhusk Malte Psylliumfrøskall 500g
- 0.25 ts SunnRask Xanthan Gum 100g
- 1 ts Inulin
- 1 ts Tørrgjær
- 2 ts Monster tagasøtt
- 1 ts Bakepulver
Kanelfyll (ingredienser)
- 50 g Smeltet smør
- 2 ts Kanel
- 2 ts Monster Fibersirup
- 1 ss Sukkr Gull