Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri)
Low Calorie
Hot Cross Buns er en type søtbakst som består normalt av sukat/tørket frukt og den karakteristiske krydderblandingen som i England kalles “Mixed Spice”. Krydderblandingen ligner tilfeldigvis det nederlandske krydderet “koekkruiden”, eller kakekrydder på norsk språkdrakt. Og kan minne om pepperkakekrydder. Tradisjonelt blir disse bollene bakt langfredag I de britiske øyene, samt Australia, Canada, Irland, New Zealand, Sør Afrika og enkelte plasser i USA.
Tørketfrukt er byttet ut med frysetørkede bær og litt fersk appelsinskall. Mange tenker nok at frysetørkede bær ikke er “innafor” pga. karbohydratinnholdet. Det kan fint spises på lavkarbo og keto. Så lenge et produkt du normal sett ville spist fersk er tørket og ikke tilsatt sukker så kan det spises. Husk at vannet er fjernet, derfor blir det naturligvis høyere konsentrasjon av de andre næringsstoffene.
Ingredienser
Ingredienser
- 2 stk. Egg (størrelse M/L)
- 1.5 dl Fløte
- 0.5 dl Vann
- 50 g SunnRask Havrefiber 300g
- 15 g SunnRask Fiberhusk Malte Psylliumfrøskall 500g
- 0.5 ts SunnRask Xanthan Gum 100g
- 1 ts Tørrgjær
- 2 ss Funksjonell Mat Finesse Bakesukker 500g
- 1 ts Hot cross buns kryddermix (ev. pepperkakekrydder)
- 1 ss Frysetørket blåbær
- 1 ss Frysetørket bringebær
- 1 ss Frysetørket jordbær
- 1 ts Bakepulver
- Egg til pensling
- Glasyr til pynt