Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademousse!
Low Carb
Lavkarbo dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem – beyond heaven!
Vi er stolt av denne kreasjonen, og det er ikke helt uten grunn, kaken er nemlig suuper saftig!!
Vi har i denne oppskriften laget to bunner for å få en høy sjokoladekake. Det går helt fint å lage én bunn og dele den i to. Den enkleste måten å dele denne bunne i to er ved å trekke en sytrå gjennom kaken på begge sider.
Dersom du ikke ønsker sitronkrem i midten kan du la være å lage dette. Du kan for eksempel lage én bunn og bare sjokolademoussekrem som du smører på toppen og rundt kantene. Får du for mye sjokolademoussekrem, ikke fortvil, dette fyller du i en skål og spiser som en egen sjokolademousse dessert.
Næringsinnhold per porsjon: 410 kalorier, 10 gram karbohydrater, 8 gram protein, 33 gram fett
Ingredienser
Sjokoladekake (Lag denne to ganger, dersom du vil ha to etasjer):
- 3 stk. Egg
- 1 dl Funksjonell Mat Finesse Bakesukker 500g
- 1 dl SunnRask Mandelmel 500g
- 2 dl SunnRask Havrefiber 300g
- 6 ss Kakaopulver
- 1 ts Bakepulver
- Instant kaffepulver
- 2 ts Instant kaffepulver
- 1 ss Varmt vann
- 1 ts Vaniljesukkr
- 1 dl Kremfløte
- 200 g Rømme
Sitronkrem (ingredienser):
- 1 stk. Sitron
- 125 g Kremost
- 45 g Funksjonell Mat Finesse Bakesukker 500g
- 1.5 dl Kremfløte
Sjokolademoussekrem (ingredienser):
- 3 dl Kremfløte
- 50 g Kremost
- 100 g Rømme
- 60 g Finesse bakesukker
- 25 g Kakaopulver juster mengde etter smak
- Frysetørket bringebær ev. friske bringebær til topping