Smuldrepai med blåbær! (keto, glutenfri)
Gluten Free
Smuldrepai med blåbær! (keto, glutenfri) – Nydelig og enkel ketovennlig og glutenfri smuldrepai med blåbær. På Engelsk kalles dette gjerne "berry crumble", "cruble pie" "skillet pie" eller "berry cobbler". Den krever ikke så mye jobb og man kan lage den med akkurat de bærene man ønsker. Bare husk å juster søtningsgraden deretter.
Beste du kan bruke er Tights.nos SUKKR BAKESUKKR i selve paideigen for å gjøre den sprøere da produktet har lett karamelliserende egenskaper. Ønsker du å bytte søtning i paideigen anbefaler vi derfor å bruke et tilsvarende produkt for best resultat. I bærfyllet kan du bytte ut til foretrukket søtning, og xanthangum kan byttes med guar gum.
Denne glutenfrie og keto smuldrepaien med blåbær kan gjerne nytes best lunken, og selvsagt med en rykende varm kopp kaffe i lystig lag. Paien kan fryses, men mister naturligvis sprøheten, så vi anbefaler å servere den fersk fra ovnen.
Orginalversjonen av denne oppskriften er skrevet av Fett & Forstand.
Ingredienser
Deig (ingredienser)
- 50 g SunnRask Pofiber 150g
- 10 g SunnRask Havrefiber 300g
- 40 g SUKKR Bakesukker 500g
- 100 g Smør - kaldt og i terninger
- 1 stk. Egg
Blåbærfyll (ingredienser)
- 400 g Blåbær
- 30 g SUKKR Bakesukker 500g
- 0.5 ts SunnRask Xanthan Gum 100g