SunnRask

Sesamfrø Uten Skall 1000g

2400+ solgte10 kr rabatt
(23)

25 kr


Tomt på lager


  • Best før: 1. mai 2023

Sesamfrø er blant de eldste matvarene vi kjenner til, og er spesielt utbredt i midt-Østen. Frøene er små, flate og ovale med en nøtteaktig smak og sprø konsistens.

De kommer i en rekke forskjellige farger, inkludert hvit, gul, svart og rød. Sesamfrø er høyt verdsatt for sitt høye innhold av sesamolje, en olje som er svært motstandsdyktig mot harskning. Noen varianter av frøene inneholder opptil 50% olje. Denne oljen er rik på Omega 6 fettsyrer.

Egenskaper: Våre sesamfrø er rå og uten skall. Sesamfrø er en utmerket kilde til kobber og en svært god kilde til mangan. Frøene er også en god kilde til kalsium, magnesium, jern, fosfor, vitamin B1, sink, molybden, selen, og kostfiber. I tillegg til disse viktige næringsstoffene så inneholder sesamfrø også to viktige naturlige antioksidanter: Sesamin og sesamolin. Begge disse stoffene hører til en gruppe av spesielle kjemiske forbindelser som kalles lignaner. Disse har vist seg å ha en kolesterol-senkende effekt på mennesker. Sesamin bidrar også til å beskytte leveren mot oksidativ skade.

Bruk: sesamfrø passer bra i kornblandinger og yoghurt, og som tilskudd i grøt eller i bakverk. Frøene er mye brukt i Sushi. Andre bruksområder er som et velsmakende dryss over middagretter, supper og salater.

NB: Endel mennesker har allergi mot sesamfrø.

Laveste pris siste 30 dager: 25 kr.

SKU: NHG10955 EAN: 7090049246579