TACO MED CRISPY BLOMKÅL

Middag | Middels | 2-3 Porsjoner

Prøv en ny vri på fredagstacoen med crispy blomkål og en spicy grønn dressing. Nytes med god samvittighet med lavkarbo-lefser fra Monster.

Ingredienser

Cripsy blomkål:

  • 1 stk Blomkål
  • 5 ss hvetemel/mandelmel
  • 1 egg
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts oregano
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 dl havre/mandelmelk
  • Panko

Glaze:

  • 3 ts honning
  • 1 ts hot sauce
  • Litt salt og olje

Spicy grønn dressing:

  • 2 grønne chili
  • 1/8 fedd hvitløk
  • 1/8 rødløk
  • 1,5 korianderplanter
  • 4 ss majones
  • 1,5 ts sennep
  • 1 ts eddik
  • Saft fra en 1/4 lime

Makroer per porsjon: Karbohydrater (40 g) 32%, Fett (25 g) 45%, Protein (29 g) 23 %

En porsjon crispy blomkål-taco inneholder ca. 550 kalorier.

Slik gjør du....

  1. Kutt blomkål i små buketter.
  1. Bland sammen mel, egg og krydder i en bolle, og visp inn melk til du har en jevn saus.
  1. Dypp 3-4 blomkålbiter godt i røren om gangen. Dekk dem godt med panko, og ha over i en ildfast form. Gjenta til du har brukt opp blomkålen.
  1. Stek i ovnen på 225 grader. Bland honning, hot sauce, litt salt og olje sammen til en glaze. Ta ut de crispy blomkålbitene etter ca. 25 minutter, ha på glaze, sett inn i ovnen igjen og stek i 5 minutter til.
  1. Stek kålmiks med tacokrydder, litt honning og en klype kanel i en panne med litt olje. Smak til med salt, pepper og hot sauce.
  1. Pakk Monster Lavkarbo Tortillas inn i aluminiumsfolie og varm litt i ovnen.
  1. Lag den grønne dressingen ved å kjøre alle ingrediensene i en foodprosessor.
  1. Ha kålmiks, crispy blomkål, spicy grønn dressing og syltet rødløk i tortillalefsene. Topp med fersk grønn chili, koriander og en skvis lime.

Andre oppskrifter

REGNBUEPIZZA

Middag | Lett | 2 Porsjoner

MIRAKELNUDLER I SPICY PEANØTTSAUS

Lunsj/Middag | Lett |1 Porsjon

SMOOTHIEBOWL MED STARDUST VEGANSK PROTEINPULVER

Frokost/Lunsj | Lett | 1 Porsjon