Pumpernickel! (keto, glutenfri) (rugbrød)
Gluten Free
Pumpernickel (keto, glutenfri) er saftige, småsyrlige og litt søte ferdigskivede brødene du ofte finner i butikken. Med denne oppskriften kan du lage din egen ketovennlige versjon, og nyte brødet med god samvittighet. De fleste kjenner det som “rugbrød”, mens det originale navnet er pumpernickel.
Kommersiell pumpernickel, slik det lages idag, er nemlig langt fra ketovennlig, og egentlig ikke spesielt sunt i andre kosthold heller, tross den grove teksturen og dype fargen.
Denne oppskriften på pumpernickel inneholder ingen korn, men kun ketovennlige og glutenfrie ingredienser. Brødet er dampet under folie, akkurat slik som klassisk pumpernickel blir laget. Når vi lager oppskrifter er det en del prøving og feiling involvert, og her er ingen unntak. Selv om brødet tar lang tid å lage er det viktig at det får stå og godgjøre seg i ovnen i vannbad i 8 timer. Brødet vil forandre seg drastisk i løpet av disse timene, og sluttresultatet kommer til å tale for seg selv.
Du kan nyte brødet til frokost, lunsj eller som mellommåltid. Det er fiberrikt og proteinrikt, og inneholder lite kalorier og nesten ingen karbohydrater.
Orginalversjonen er skrevet av Fett & Forstand.
Ingredienser
Ingredienser
- 150 g Linfrø
- 150 g Pekannøtter eller valnøtter
- 25 g Pofiber
- 25 g SunnRask Fiberhusk Malte Psylliumfrøskall 500g
- 2 stk. Egg
- 2.5 dl Vann
- 2 ss Olivenolje
- 0.5 dl Funksjonell Mat SukrinSirup Gold 450g
- 0.5 dl SunnRask Økologisk Eple Cider Eddik 500ml
- 1/2 ts Salt
- 1 ts Bakepulver