Det har aldri vært lettere å bli mesterkokk hjemme på kjøkkenet! I samarbeid med omhelse.no og fettogforstand.no, to av Norges mest populære nettsteder for lavkarbo, har vi plukket ut noen enkle, sunne og gode oppskrifter du enkelt kan imponere venner og familie med!
- Redaksjonen Tights.no
VELG OPPSKRIFT
TOPP 50 LAVKARBO
Oppskriftene finner du lengre ned på denne siden!
TOPP 50 KETO
1: Lavkarbo Churros
Churro er et spansk bakverk som lages av hvetemel eller potet og som serveres med sjokoladesaus. Du har kanskje sett at churros selges langs gaten fra en street food-vogn i sydlige strøk.
Lavkarbo churros kan enkelt lages laktosefri ved å anvende laktosefritt smør eller ghee.
Vi syntes at churros smakes skikkelig godt og ville derfor lage en glutenfri og lavkarbo versjon, som kan spises med god samvittighet.
Oppskriften kan også lages nøttefri dersom du erstatter mandelmel med proteinpulver og havrefiber. Du skal da bruke totalt 130 gram proteinpulver og 40 gram havrefiber pluss 1 ekstra dl vann. Bland til du får en fast deig og følg ellers oppskriften slik den står.
Tid: Ca. 45 min
Antall: 1 batch (ca 20 churros)
CHURROS
- 50 gram meierismør eller Ghee romtempert
- 50 gram finesse bakesukker
- 30 gram sukrinsirup gold evt. fibersirup
- 2 egg
- 2 dl væske (egg og vann)
- 100 gram mandelmel
- 25 gram havrefiber
- 50 gram Bodyfuel Whey 1000 Vanilla Milkshake evt. proteinpulver naturell eller med en annen smak
- 1 ts bakepulver
- 1 ts xanthan gum
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts salt
- Nøytral olje til fritering for eks. rapsolje
Strø
- 2-3 ss kanel
- 2-3 ss sukrin:1 evt. finesse bakesukker
Sjokoladesaus
- 100 gram sukkerfri sjokolade
- 1 dl kremfløte
FREMGANGSMÅTE
Churros
- Start med sjokoladesausen. Fremgangsmåte lengre ned i oppskriften.
- Pisk meierismør, finesse bakesukker og sukrinsirup gold til en luftig og klumpfri masse.
- Klekk egg i et litermål og tilsett vann til angitt mengde. Bland inn i røren og pisk til en klumpfri røre.
- Tilsett de resterende tørre ingrediensene og bland godt.
- La deigen hvile i ti minutter før du heller den i en sprøytepose.
- Varm opp olje i en medium stor kjele. Olje skal ikke være så varm at den røyker, men holde en relativt høy temperatur. Stikk gjerne et treredskap ned i oljen for å sjekke om det bruser på redskapet. Ser du bobler er oljen klar.
- Press ut strimler av deigen ned i oljen og bruk en saks til å klippe av enden. Friter maks tre om gangen. Snu churrosen når den er brun på undersiden. Løft churrosen ut av kjelen og legg den på et kjøkkenpapir, slik at resterende olje renner av.
- Dypp ferdig fritert churros i en blanding av kanel og søtning.
- Serveres med sjokoladesaus.
Sjokoladesaus
- Varm fløte i en kjele opp til kokepunktet. Trekk kjelen fra platen og tilsett sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen er smeltet. Sett kjølig til sjokoladesausen har tyknet. Dersom sausen blir for tykk kan du varme den litt opp, slik at den blir mer flytende.
Kanelboller med Pekannøtter & Karamell!
Perfekt for deg som vil unne deg noe godt keto og glutenfritt!
I USA kalles disse herlighetene “Sticky buns” – og streng talt kunne vi valgt å kalle de klisje-boller, men det ble liksom litt too muck! Uansett navn så pimper disse opp den klassiske kanelbollen noen hakk eller 10!
Kombinasjonen av kanel, salt karamell og pekannøtter er bare helt ubeskrivelig godt og skal du lage ett eneste søtt bakverk i overskuelig framtid så anbefales disse på det varmeste.
Tid: 60 min +
Ingredienser
- 2 egg (størrelse M/L)
- 1,5 dl fløte
- ½ dl vann
- 50-60 g havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
- 15 g fiberhusk
- ¼ ts xanthan gum
- 1 ts tørrgjær
- 2-3 ss Monster Tagasøtt eller Finesse Bakesukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 1 ss smelta smør
- 50 g pekannøtter
- ½ ss kanel
- ½ ss Sukkr Gull
Salt Karamellsaus
- 35 g TagaSØTT
- 15 g smør
- ¼ dl fløte
- 1 ss vann
- ⅛ ts salt
Fremgangsmåte
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Varm fløte og vann til fingervarmt.
- Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
- Mål opp de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløteblandingen og egg.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
- La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
- Kjevle deigen til et rektangen på ca 22 x 28 cm.
- Pensle med smeltet smør og dryss på kanel, Sukkr Gull og hakkede pekannøtter - spar litt nøtter til topping!
- Rull sammen og kutt i passe skiver, ca 2,5 - 3 cm tykk.
- Stekes midt i ovnen i 25 minutter.
- La avkjøle og hell deretter over karamellsaus og dryss på resten av pekannøttene.
Salt Karamellsaus
- Ha TagaSØTT og vann i en kjele.
- Varm opp mens du rører.
- Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
- Sjekk farge innimellom.
- Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
- Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
- Avkjøl.
Oppskriften er fra Fettogforstand.no. Noe som er uklart? Les mer om oppskriften HER.
3: Lavkarbo proteinbowl med blåbær og banansmak
Protein-bowl er et perfekt frokost- eller lunsjmåltid for deg som liker å starte dagen med noe søtt.
Vi har brukt proteinpulver i oppskriften for å gi deg en proteinrik start på dagen. Du kan bruke det proteinpulveret du foretrekker. Vi har brukt BodyFuel 1kg Whey 1000 – BESTSELGER, med smaken creamy banana slik at vi fikk en god banansmak på smoothien.
Vi tilsatt også fem dråper Monster Lavkarbo Zero Drops – Banana for en ekstra god banansmak. Smak deg frem til din perfekte smoothie.
Det er ikke nødvendig med søtning i smoothien, men vi syntes banansmaken kommer tydeligere frem når man tilsetter litt søtning. Du kan bruke den søtningen du foretrekker. Vi brukte SUKKR Melis.
Brokkolitoppene skal tilsettes ukokt og direkte fra frysen, slik at smoothien blir god og kaldt. Smoothien får ikke smak av brokkoli men får en fyldig konsistens og mer næring.
Brokkolien har et høyt innhold av vitamin C, vitamin K, kostfiber og B-vitaminet folat. Den er også en fin kilde til kalium.
Tid: 5-10min
Ingredienser
- 30 gram BodyFuel Whey 1000 Smak - Creamy banana
- 100 gram blåbær
- 1.5 dl usøtet mandelmelk
- 85 gram fryste brokkolitopper
- 5 dråper Monster Lavkarbo Zero Drops - Banana
- 1-3ts Sukkr Melis
Toppingforslag
- Kornblomst
- Mandelsmør
- Kokosflak
- Pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en blender og bland til brokkolien er helt oppløst. Smak til med foretrukket mengde søtning.
- Serveres i skål, toppet med din favoritt-topping.
Oppskriften er fra OmHelse.no. Noe som er uklart? Les mer om oppskriften HER.
4: Lavkarbo Thai-inspirert wok med lammekjøtt og Miracle nudles
Lavkarbo wok med lammekjøtt er en deilig middag du lager på bare 30 minutter. Retten har innslag av smaker som gir assosiasjoner til det thailandske kjøkken. Her har vi brukt smaker som karri, koriander og lime.
Vi har servert denne digge woken med lavkarbo Miracle noodles som inneholder tilnærmet 0 gram karbohydrater og kalorier
Nudlene smaker godt i sausen, men det er viktig at nudlene tilberedes på rett måte for å få et perfekt resultat. Nudlene ligger i en lake som lukter litt rart. Denne laken skal skylles bort under rennende vann. For å få en god konsistens på nudlene syntes vi det beste er å frese de i en tørr stekepanne i ca. 10 minutter. På denne måten damper mye av vannet i nudlene bort og konsistensen blir tilnærmet lik ordinære nudler.
Er du glad i peanøttsmør kan du tilsette 1-2 ss peanøttsmør i sausen. Dette gir en god smak til woken som passer godt sammen med lammekjøttet.
Tid: Ca. 30min
Antall: 2 porsjoner
Ingredienser
- 2 ss olje til steking el. Monster cooking spray
- 3 sjalottløk finhakket
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 0.5 chili finhakket
- Fersk koriander
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 2 ss rød karripasta
- Saft fra 1 lime
- 300 gram strimlet lammekjøtt
- 300 gram kokosmelk fullfett
- 1 ss Sukrinmelis
- 75 gram vannkastanje
- 50 gram bambusskudd
- 100 gram minimais
- 0.25 stk. rød paprika strimlet
- 0.25 stk. squash i terninger
- Salt og pepper
- 300 gram Monster miracle noodles (150 gram per pakke)
Fremgangsmåte
- Varm olje i en kjele og fres sjalottløk, hvitløk og chili i et par minutter. Tilsett en neve fersk finhakket koriander, glutenfri soyasaus, rød karripasta og limesaft. Fres blandingen i et par minutter før du tilsetter strimlet lammekjøtt. Stek kjøttet til det får stekeskorpe.
- Hell over kokosmelk og tilsett søtning. Gi gryten et oppkok.
- Tilsett de øvrige grønnsakene og la gryten småkoke i 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Sil nudlene godt under rennende kaldt vann.
- Varm opp en tørr stekepanne og fres nudlene i stekepannen helt til nudlene blir tørr. Dette tar ca. 10 minutter. Rør om underveis.
- Hell en liten øse med saus over nudlene og bland godt, eller tilsett nudlene i gryten. Tilbered nudler og lammewok på fat og strø over ønsket mengde fersk koriander.
Oppskriften er fra OmHelse.no. Noe som er uklart? Les mer om oppskriften HER.
5: Keto Foccacia med rosmarin, oliven og feta - glutenfri
Foccacia - et nydelig brød som passer ypperlig til supper og gryter, og selvsagt tapas! Foccacia kan ofte bli litt "våte". Vi har valgt å bruke litt Low Carb Whey Isolate + MCT for å få en litt “tørrere” konsistens.
Hvorfor proteinpulver?
Grunndeigen passer best til små emner, og hele brød kan føles litt for fuktig etter steking. Løsningen ble altså proteinpulver som gir mye fylde i bakst, bidrar til en litt tørrere deig og i tillegg beriker brødet med ekstra proteiner og MCT!
I vår foccacia-oppskrift har vi valgt å bruke rikelig med topping, henholdsvis fersk rosmarin, oliven og feta. Her er du selvsagt fritt til å velge selv. Kanskje soltørket tomat? Chili? Kapers? Basilikum? Pesto? Mulighetene er mange!
Tid: 60+ min
Ingredienser
- 4 egg (størrelse M/L)
- 3 dl fløte
- 1 dl vann
- 90 g havrefiber
- 30 g Whey Isolate + MCT eventuelt 30 g havrefiber. Brødet får en mindre fuktig konsistens med Whey.
- 30 g fiberhusk
- ½ ts xanthan gum
- 2 ts tørrgjær
- 2 ts Monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Inulin
- 2 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 2 ss olivenolje
- 3 ss sort oliven delt i to
- 3 ss fetaost i terninger
- Fersk rosmarin
- 1 ts flaksalt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Varm fløte og vann til fingervarmt.
- Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
- Mål opp de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløteblandingen og egg.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
- La deigen hvile i 10 minutter.
- Fordel deigen i en passe stor panne eller på "frihånd" på et bakebrett.
- Trykk med fingrene så du får hull i deigen og fordel oliven, feta, rosmarin og flaksalt på toppen. Dryss gjerne over litt olivenolje.
- Stek på midterste rille i ca 40 minutter. Avkjøl på rist. Hvis du steker foccacia i form er det lurt å ta den ut av formen etter en liten stund så den får avkjølt skikkelig uten å bli fuktig.
Oppskriften er fra FettogForstand.no. Noe som er uklart? Les mer om oppskriften HER.
6. Keto kyllingwok med bacon og grønnsaker (glutenfri)
Mange som spiser keto savner pasta. Løsningen? Monster Miracle Noodles! "Den desidert beste pasta-erstatningen jeg noensinne har smakt" var tilbakemelding fra ketogeniene i Fett og Forstand.
Kyllingwok med Bacon og Grønnsaker er inspirert av det asiatiske kjøkken, og preget at en aldri så liten opprydning i kjøleskapet. Det er det som er litt sjarmen med wok; man kan tilsette akkurat de grønnsakene man vil! De viktigste komponentene i denne retter en nudlene, marinaden, og bacon.
Tid: 15-30 min
Antall: 6 porsjoner
Ingredienser
- 3 pakker (450 g) Monster Miracle Noodles
- 600 g lårfilet av kylling
- 250 g bacon
- 50 g purreløk
- 150 g løk
- 100 g sjampinjonger
- 100 g gulrot
- 150 spisspaprika
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss Tamari (sukkerfri soyasaus)
- 1 ss sesamolje
- 1 ts chiliflak
- 1 ts Sukkr Gull
Fremgangsmåte
- Bland sammen tamari, sesamolje, chiliflak, hvitløk og Sukkr Gull.
- Skjær kyllingkjøttet i passe biter og ha i marinaden.
- Skjær bacon og grønnsaker i passe store biter.
- Ta nudlene ut av pakken, sil vekk laken og skyll nudlene godt i kaldt rennende vann i et par minutter.
- Stek nudlene i litt sesamolje på høy varme for å fjerne mesteparten av fuktigheten. Sett til side.
- Stek bacon, ha deretter i sjampinjong og stek videre på høy varme i ca 2 minutter. Bland sammen med de stekte nudlene.
- Sil marinaden av kyllingen og sett marinaden til side.
- Stek kyllingkjøttet til gjennomstekt men ikke tørrstek. Ha i grønnsakene og lynstek videre på høy varme i ca 2 minutter. Hell i marinaden på slutten av steketiden og bland deretter alle ingrediensene sammen.
- Server straks - gjerne med et speilegg.
Oppskriften er fra OmHelse.no. Noe som er uklart? Les mer om oppskriften HER.
7. Langpannepizza - lavkarbo og glutenfri
Klassisk langpannepizza er vår versjon av tradisjonell norsk pizza slik den ofte lages i norske hjem. Vi mener at bunnen skal være tykk og saftig, og at fyllet skal være fyldig og massivt!
Bunnen er laget av en kombinasjon av havrefiber og avfettet linfrømel. Vi syntes denne kombinasjonen er uslåelig og gir smaksrik og saftig bakst.
Du kan toppe pizzaen med din favoritt topping. Vi har valgt et tradisjonelt fyll; kjøttsaus, revet ost, rødløk, champignon og pizzakrydder, og syntes dette fyllet er typisk for den klassiske langpannepizzaen.
Tid: 45min
Antall: 1 langpanne. Ca 3 personer
Ingredienser
Pizzabunn
- 200 gram cottage cheese
- 1 egg
- 1 dl vann
- 75 gram avfettet linfrømel
- 60 gram havrefiber
- 0.5 ts søtning for eks. Sukrin eller Sukrin gold
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 ss eddik
- 1 ss nøytral olje
Topping
- 400 gram kjøttdeig eller Monster lavkarbo vegansk kjøttdeig
- Pizzasaus
- 200 gram revet ost
- 100 gram mozzarellakuler
- Champignon
- Rødløk
- Pizzakrydder
Fremgangsmåte
Pizzabunn
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kjør cottage cheese, egg og vann i en blender eller bruk er stavmikser til å lage en klumpfri masse. Vær nøye og få bort alle klumpene.
- Tilsett de øvrige ingrediensene til pizzabunnen og bruk hendene til å kna deigen til den er fast og smidig. Tilsett mer havrefiber dersom deigen er klissete.
- Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den til en stor pizzabunn. Fjern det øverste bakepapiret og legg bunnen på et bakebrett.
- Stek bunnen midt i ovnen i 17 minutter.
Topping
- Stek kjøttdeig i en stekepanne. Sørg for å hakke kjøttet godt. Hell over pizzasaus. (Mengden pizzasaus tilpasses etter antall pizza du ønsker å lage.)
- Smør kjøttsausen på pizzabunnen. Topp med revet ost og legg over mozzarellakuler, stimlet champignon og rødløk. Strø over pizzakrydder.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 14 minutter. La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.
Oppskriften er fra OmHelse.no. Noe som er uklart? Les mer om oppskriften HER.
8. Arme Riddere - Keto og glutenfri
French Toast eller Pain Perdu på Fransk! Kjapt og fantastisk godt. Vanligvis brukes daggammelt brød for å lage arme riddere, men vi har laget et eget dedikert kopp-brød oppskrift til denne oppskriften. Du kan selvsagt bruke gammelt lavkarbo-brød om du har liggende.
Bunnen er laget av en kombinasjon av havrefiber og avfettet linfrømel. Vi syntes denne kombinasjonen er uslåelig og gir smaksrik og saftig bakst.
Vi har valgt å lage våre keto og glutenfri arme riddere som staver. Ideen fikk vi av matvideo på Instagram for det så så festlig ut! Kjekt å kunne holde i fingrene og dypper i Monster Zero Calorie Syrup – Maple! Nam! Vi har pyntet våre med mynte og frysetørket jordbær!
Tid: 45min
Antall: 2 porsjoner
Ingredienser
Mikro-brød
- 3 egg
- 2 ss fløte
- 1 ss vann
- 25 g smør
- 30 g havrefiber
- 1 ts fiberhusk
- ¼ ts tørrgjær
- ¼ ts inulin
- ¼ ts bakepulver
- en liten klype salt
Arme Riddere
- 1 egg
- 2 ss fløte
- 1 ts Bakesukkr
- ¼ ts kanel
- ¼ ts kardemomme
Sukkerblanding
- 1 ss Bakesukkr
- 1 ss Kanel
Fremgangsmåte
Mikro-brød
- Varm fløte og vann ca 10 sekunder i mikrobølgeovn.
- Tilsett tørrgjær og inulin i den varme fløteblandingen.
- Smelt smør i mikroen og pisk deretter inn eggene.
- Rør sammen egg- og fløte-blandingen.
- Pisk inn de tørre ingrediensene og ha røren over i en skål som tåler mikro. Vi brukte en glassform på ... x ... cm.
- Stekes på 800W i 2,5 minutter.
- Avkjøles.
Arme Riddere
- Pisk sammen alle ingrediensene.
- Varm stekepannen og ha i en god klatt smør.
- Kutt mikro-brødet i passe skiver/staver.
- Dypp hver bit fort i eggeblandingen og stek gylden på hver side.
- Rull bitene straks i sukkerblandingen.
- Server gjerne med Monster Sukkerfri Maple Syrupeller et godt syltetøy.
Oppskriften er fra Fettogforstand.no. Noe som er uklart? Les mer om oppskriften HER.
9. Lavkarbo kaffe mocca milkshake
Milkshake er en drikk de fleste liker og som kommer i mange forskjellige smaker. Er du glad i kaffe og milkshake? Da vil du nok elske denne varianten.
LAVKARBO ISKREM
Vi har brukt vår egen lavkarbo iskrem i denne oppskriften, men du kan fint bruke iskrem uten tilsatt sukker fra butikken. Diplom-is vanilje uten tilsatt sukker inneholder 14 gram karbohydrater per 100 gram, som er ganske lavt til å være iskrem. De har også andre varianter med blant annet karamell og sjokolade
KALDBRYGGET KAFFE – COLD BREW
Vi har tilsatt kaldbrygget kaffe i denne milkshaken, men du kan selvsagt bruke vanlig traktekaffe eller en annen kaffevariant, så lenge den er avkjølt.
Cold brew, eller kaldbrygget kaffe som vi sier i norge, er blitt mer og mer populært og det har sin helt spesielle grunn. Kaldbrygget kaffe har en annen aroma og sødme enn hva varm brygget kaffe har.
Trakter du kaffen på den vanlige måten får du kaffe med innslag av bitterhet og syre. Kaldbrygget kaffe får en søtlig smak og smaker mindre bittert og surt.
Vi kan anbefale SunnRask Frokostkaffe
For å få et delikat og rustikt preg på denne milkshaken har vi rullet glassene i Monster – Sugar Free Topping – Salted Caramel som er kjøpt på tights.no. Etter at glassene er rullet i karamellsirup har vi dyppet de i hakkede salte peanøtter.
Vi syntes lavkarbo kaffe mocca milkshake smaker godt med pisket krem på toppet. Du kan selvsagt la være å tilsette krem. Dette er smak og behag.
Tid: 10 min
Antall: 2 middels store glass
INGREDIENSER
- Monster salted caramel sirup
- Salte peanøtter
- 1 dl kremfløte
- 0.5 dl kaldbrygget kaffe evt. kald traktekaffe - SunnRask Frokostkaffe
- 3 ss Sunnrask pekansmør
- 6-8 ss lavkarbo iskrem - uten tilsatt sukker med smak av vanilje
- 1.5 dl usøtet mandelmelk evt. fløte
- 1-2 ss Sunnrask økologisk kakaopulver
- 6 stk. isbiter
FREMGANGSMÅTE
- Hell sirup på et fat og rull toppen av glassene i sirup. Dypp så i hakket peanøtt.
- Pisk kremfløte til krem i en egen bolle.
- Bland sammen resten av ingrediensene i en blender og bland til en kremete masse. Hell milkshaken i glassene. Topp med pisket krem. Rasp gjerne over litt sjokolade eller dryss over kaffepulver.
Oppskriften er fra OmHelse.no. Noe som er uklart? Les mer om oppskriften HER.
10. Sukkerfri gulrot-cupcakes med kremostfrosting (Keto og glutenfri)
Nydelige, saftige, krydrete gulrot-cupcakes med syndig god kremostglasur – helt uten sukker! Kan det bli bedre?
Våre Gulrot-cupcakes med kremostfrosting er som alltid uten sukker og uten gluten. Den syndig gode kremostglasuren tilfører kakene mye sunt og digg fett slik av fordelingen av makronæringsstoffene passer et keto-kosthold.
Vi syns Sukkr Gull gir en rikere smak i selve kaken, men du kan selvsagt bytte det ut. Sukkr Melis alene kan gi en litt overveldende smak alene i store mengder, MEN det gir mye fylde i frostingen. I kombinasjon med BakeSukkr eller TagaSØTT blir smaken perfekt! NB: Vi alle er forskjellige og opplever søtsmak annerledes. Smak gjerne frostingen til til du oppnår ønsket søtningsgrad.
Vi DIGGER mye krydder og våre sukkerfri og glutenfri gulrot-cupcakes bærer preg av det. Hvis du liker en litt mildere kryddersmak kan du selvsagt justere ned mengden, eller sløyfe enkelte krydder totalt. Det viktigste krydderet i denne oppskriften er kanel.
Antall: Ca 18 stk
INGREDIENSER
- 30 g Pofiber
- 20 g havrefiber
- 100 g Sukkr Gull
- 1,5 ts bakepulver
- 2-3 ts malt kanel
- ½ ts malt ingefær
- ¼ ts malt nellik
- 90 g smør
- 90 g kremost naturell
- 5 egg (small/medium)
- 200 g revet gulrot
Kremostfrosting
- 125 g kremost naturell
- 125 g mykt smør
- 30 g bakesukkr eller TagaSØTT
- 80 g Sukkr Melis
- ¼ ts SunnRask Økologisk Ekte Bourbon Vaniljepulver
FREMGANGSMÅTE
- Pisk sammen alle ingrediensene til du får en fluffy frosting. Dette kan ta noen minutter.
- Fordel frostingen på de avkjølte cupcakes og pynt med for eksempel et dryss kanel og friske bær.
Oppskriften er fra Fettogforstand.no. Noe som er uklart? Les mer om oppskriften HER.